فیلم منصور

کارگردانی این فیلم توسط سیاوش سرمدی انجام شده است و جلیل شعبانی نیز وظیفه تهیه‌کنندگی را بر عهده داشته است. نویسندگی این اثر نیز نیز توسط خود سیاوش سرمدی انجام شده است. در دستهٔ بازیگران، محسن قصابیان، حمیدرضا نعیمی، علیرضا زمانی‌نسب، سید جواد هاشمی، قاسم زارع و لیندا کیانی مشغول به بازی بوده‌اند. موسیقی این فیلم توسط علیرضا کهن‌دیری ساخته شده است و مجید گرجیان وظیفه فیلم‌برداری را به عهده داشته است. تدوین‌گری نیز توسط سیاوش سرمدی انجام شده است. این اثر توسط شرکت‌های فیلمیران و تلوبیون پلاس (برای اکران آنلاین) توزیع شده است. این فیلم در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ اکران عمومی شده و پس از آن در تاریخ ۲۶ بهمن از طریق پلتفرم اکران آنلاین نیز در دسترس قرار گرفته است. مدت زمان این فیلم ۱۰۰ دقیقه بوده و تولید آن در کشور ایران انجام شده است. از نظر زبانی، این فیلم به زبان فارسی است و فروش گیشه آن به مبلغ ۳٬۱۴۲٬۲۳۸٬۹۵۰ تومان اعلام شده است.

خلاصه داستان فیلم منصور

تیمسار ستاری با اصرار و پشتکار به دنبال تأمین هواپیماهای جنگی برای تجهیز رزمندگان است. در آغاز، آنها به صورت همکاری با یک کارخانه تولید هواپیما همکاری می‌کردند، و تنها قطعات وارداتی را جهت تجمیع مونتاژ می‌کردند. اما به دلیل تقصیرات و نقص‌های کارخانه، پروژه به تعویق افتاد و حتی تولید هواپیماها برای خلبانان نیروی هوایی ارتش متوقف شد.

تیمسار ستاری و گروهش در ابتدا تلاش کردند تا تعدادی هواپیمای جنگی را وارد کنند، اما به دلیل حملات آمریکا به این هواپیماها و بمباران آنها، این تلاش‌ها به نتیجه نرسید. در نهایت، تیمسار ستاری به تیم خود دستور داد تا با بهره‌گیری از دانش و توانایی‌هایشان، قطعات لازم برای ساخت هواپیماها را در یکی از سوله‌های نیروی هوایی تولید کنند.

آغاز این پروژه در ابتدا با اندوه و تردید همراه بود. هیچ‌کس به این تصمیم جسارت‌آمیز تیمسار ستاری اعتماد نداشت و این کار را به عنوان کاری غیرممکن می‌پنداشتند. در طول تمامی فیلم، ما شاهد تلاش‌ها و کوشش‌های بی‌وقفه تیمسار ستاری برای به دست آوردن استقلال و خودکفایی در تولید هواپیماها خواهیم بود.

نقد و بررسی فیلم منصور

اگرچه این اثر سینمایی تحت عنوان “داستان یک قهرمان” معرفی می‌شود، اما به عنوان یک نمونه قابل قبول در دسته‌ی فیلم‌های توسعه داستانی مطرح است که از نظر فنی نیز به سطح قابل قبولی دست یافته است. جنبه‌های توسعه داستان در این اثر به خوبی اجرا شده‌اند.

داستان با نشان دادن یک مشکل و افتادن یک هواپیمای جنگی به زمین (معرفی مسئله و نیاز) آغاز می‌شود. این واقعه نمایان‌کننده تابعیت خارجی و ناتوانی ما در تأمین نیازمندی‌هاست. اما تدریجاً با پیشرفت داستان، تحولی در روحیه وجود دارد. از تمایل به وابستگی به منابع خارجی، به جهت رشد روحیه خواستن و تلاش داخلی تغییر می‌کند. داستان از مشکلات و چالش‌ها، پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها، تضادها و همچنین مصالح شخصی که مانع اجرای طرح می‌شود، گفته می‌شود. در پایان، احساس انجام شدن و دستیابی به هدف، به خوبی در این فیلم به تصویر کشیده شده است.

محسن قصابیان در نقش “ستاری”
علیرضا زمانی نسب در نقش “غلام پور”
حمیدرضا نعیمی در نقش “صفدری”
مهدی کوشکی در نقش “ثنایی”
لیندا کیانی در نقش “حمیده”
سید جواد هاشمی در نقش “لقمان”
قاسم زارع در نقش “حشمت زاده”
اتابک نادری در نقش “رفسنجانی”

جوایز فیلم منصور سال ۱۳۹۹

– جشنواره فیلم فجر – سی و نهمین دوره
– بخش بهترین جلوه‌های ویژه بصری
– نامزد: محمد برادران
– جشنواره فیلم فجر – سیمرغ بلورین
– بخش بهترین کارگردان اول
– سیاوش سرمدی

جوایز فیلم منصور سال ۱۴۰۰

– جشنواره فیلم فجر – چهلمین دوره:
– بخش بهترین عکس
– برنده: حبیب مجیدی
– بخش بهترین پوستر
– نامزد: محمد تقی‌پور

جوایز فیلم منصور سال ۱۴۰۱

– جایزه هنر انقلاب – هفتمین دوره
– بخش چهره برگزیده سینما
– برنده: سیاوش سرمدی

5/5 - (45 امتیاز)